• Lorem ipsum

Tempur matras

sale
Tempur Original Elite Cooltouch 25cm matras
Tempur
Original Elite Cooltouch 25cm matras
Matras Tempur Original Cooltouch Elite 25cm uitproberen? 90 dagen bedenktijd! Niet goed, geld terug! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude matras!
€1.598,00 €1.159,00
sale
Tempur Sensation Elite Cooltouch 25cm matras
Tempur
Sensation Elite Cooltouch 25cm matras
Matras Tempur Sensation Elite Cooltouch 25cm uitproberen? 90 dagen bedenktijd! Niet goed, geld terug! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude matras!
€1.598,00 €1.159,00
sale
Tempur Cloud Elite Cooltouch 25cm matras
Tempur
Cloud Elite Cooltouch 25cm matras
Matras Tempur Original Elite Cooltouch 25cm uitproberen? 90 dagen bedenktijd! Niet goed, geld terug! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude matras!
€1.598,00 €1.159,00
sale
Tempur Original Supreme Cooltouch 21cm matras
Tempur
Original Supreme Cooltouch 21cm matras
Matras Tempur Original Supreme Cooltouch 21cm uitproberen? 90 dagen bedenktijd! Niet goed, geld terug! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude matras!
€1.398,00 €1.045,00
sale
Tempur Original Prima Cooltouch 19cm matras
Tempur
Original Prima Cooltouch 19cm matras
Matras Tempur Original Prima Cooltouch 19 cm uitproberen? 90 dagen bedenktijd! Niet goed, geld terug! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude matras!
€1.198,00 €898,00
sale
Tempur Sensation Supreme Cooltouch 21cm matras
Tempur
Sensation Supreme Cooltouch 21cm matras
Matras Tempur Sensation Supreme Cooltouch 21cm uitproberen? 90 dagen bedenktijd! Niet goed, geld terug! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude matras!
€1.398,00 €1.045,00
sale
Tempur Cloud Prima Cooltouch 19cm matras
Tempur
Cloud Prima Cooltouch 19cm matras
Matras Tempur Cloud Prima Cooltouch 19 cm uitproberen? 90 dagen bedenktijd! Niet goed, geld terug! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude matras!
€1.198,00 €898,00
sale
Tempur Cloud Supreme Cooltouch 21cm matras
Tempur
Cloud Supreme Cooltouch 21cm matras
Matras Tempur Cloud Supreme Cooltouch 21cm uitproberen? 90 dagen bedenktijd! Niet goed, geld terug! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude matras!
€1.398,00 €1.045,00
sale
Tempur Sensation Prima Cooltouch 19cm matras
Tempur
Sensation Prima Cooltouch 19cm matras
Matras Tempur Sensation Prima Cooltouch 19cm uitproberen? 90 dagen bedenktijd! Niet goed, geld terug! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude matras!
€1.198,00 €898,00

Tempur matras

Een Tempur matras is niet zomaar een matras. Deze matrassen zijn namelijk ontwikkeld door gebruik te maken van unieke ruimtevaarttechnologie en deze unieke technologie is nu beschikbaar voor gebruik in jouw eigen slaapkamer. De geschiedenis van Tempur begon in de jaren ‘70 bij NASA. NASA ontwikkelde namelijk een drukabsorberend materiaal voor astronauten om de druk en het gewicht tijdens een lancering gelijkmatig te verdelen. Het materiaal beschikt over temperatuurgevoelige en drukverdelende eigenschappen, waardoor astronauten beschermd werden tegen G-krachten. Hoewel deze technologie eerst enkel en alleen voor astronauten beschikbaar was, bracht NASA in de jaren ’80 het materiaal op de markt.

In 1989 kocht het van oorsprong Zweedse bedrijf Fagerdala het Deense bedrijf Dan-Foam op. Dan-Foam was op dit moment al bezig met het ontwikkelen van traagschuim producten. Uiteindelijk richtte het bedrijf aan aparte tak op welke zich bezig ging houden met het verder ontwikkelen van de traagschuim producten. Deze aparte tak werd ‘Tempur-Pedic’ genoemd en het traagschuim zelf kreeg de merknaam Tempur. Uiteindelijk werden in 1991 de eerste Tempur matrassen op de markt gebracht. Niet veel later waren de matrassen over de gehele wereld verkrijgbaar.

Wat is een Tempur matras?

Een Tempur matras is gemaakt van visco-elastisch polyurethaan schuim. De meeste mensen zullen dit materiaal kennen als traagschuim. In tegenstelling tot ‘normaal’ schuim vormt traagschuim zich, dankzij de open celstructuur, naar de contouren van het lichaam. Regulier schuim beschikt namelijk over een onregelmatige celstructuur en dit zorgt ervoor dat de cellen worden samengedrukt wanneer er gewicht op komt. Het voordeel aan Tempur matrassen is dat deze hun originele vorm weer aannemen zodra er niet op geslapen wordt.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen vormt een Tempur matras zich naar de vorm van het lichaam. Dit doet het matras door gebruik te maken van het gewicht en lichaamstemperatuur van de slaper. Hierdoor kunnen slapers genieten van een matras dat volledig is afgestemd op hun eigen lichaam. De neiging om te draaien en te keren zal verminderen en daarnaast zullen slapers minder last hebben van pijnklachten. Geniet van de nachtrust die je verdient.

De eigenschappen van Tempur matrassen

De matrassen van Tempur staan erom bekend dat ze een perfecte lichaamsondersteuning bieden tijdens het slapen. De matrassen zijn zacht, maar bieden extra ondersteuning waar nodig. Hierdoor kan ook jij genieten van een welverdiende nachtrust. Tempur begrijpt echter dat niet iedereen dezelfde ondersteuning nodig heeft en daarom zijn er verschillende mogelijkheden binnen het assortiment. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor matrassen uit de Cloud, Sensation of Original collecties. Hieronder zullen we de verschillende collecties toelichten. Lees verder voor meer informatie.

De Tempur Cloud collectie

De matrassen uit de Tempur Cloud collectie staan bekend om ultieme zachtheid. Het lijkt werkelijk alsof je op wolken slaapt. De bovenlaag van de matrassen uit deze collectie zijn voorzien van extra zachte laag welke zich perfect aanpast aan de verhoudingen van jouw lichaam. Ben je op zoek naar een goede balans tussen zachtheid en ondersteuning? Dan zit je met een Tempur matras uit de Cloud collectie zeker goed. De matrassen uit deze collectie beschikken over de volgende eigenschappen:

 • Visco-elastische cellen die zich actief vormen en aanpassen aan het lichaam
 • Ultiem comfort en ondersteuning
 • Een geweldige nachtrust

Wil je meer weten over matrassen uit de Cloud collectie? Neem dan contact op met onze klantenservice. We vertellen je graag wat meer over deze geweldige matrassen.

De Tempur Original collectie

Een Tempur matras uit de Original collectie zijn de matrassen waar het tijdperk van Tempur allemaal mee begon. Deze matrassen zijn een stuk harder dan de matrassen uit de Cloud collectie, maar ook deze matrassen vormen zich naar het lichaam van de slaper. Hierdoor kan je genieten van optimale ondersteuning.

Hiernaast beschikken de matrassen uit de Original collectie over de zogenoemde CoolTouch™ technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het Tempur matras koel blijft en dat overmatig vocht goed en snel wordt afgevoerd.

De Tempur Sensation collectie

Ben je op zoek naar een Tempur matras wat niet te zacht, maar ook niet te hard is? Dan raden wij aan om te kiezen voor een matras uit de Sensation collectie. Deze matrassen beschikken onder andere over de ‘Dynamic Support’ en ‘CoolTouch™’ technologie. De Dynamic Support Technologie zorgt voor het gevoel van een traditioneel verend matras. De CoolTouch™ technologie bij de matrassen uit de Sensation collectie zorgen voor een frisse en koele hoes en daarnaast bevordert deze technologie de afvoer van vocht.

Naast bovengenoemde collecties is het ook nog eens mogelijk om tussen verschillende uitvoeringen van een Tempur matras te kiezen. Consumenten hebben hierbij de keuze uit de Prima, Supreme of Elite uitvoeringen. Bekijk de kenmerken van de verschillende uitvoeringen hieronder.

Prima uitvoering

 • COOLTOUCH™ TECHNOLOGIE - Hoogte: 1.5cm
 • TEMPUR® EXTRA SOFT MATERIAAL - Hoogte: 4cm
 • TEMPUR® ONDERSTEUNINGSLAAG - Hoogte: 4cm
 • DURABASE™ TECHNOLOGIE - Hoogte: 11cm

Supreme uitvoering

 • COOLTOUCH™ TECHNOLOGIE - Hoogte: 1.5cm
 • TEMPUR® EXTRA SOFT MATERIAAL - Hoogte: 5cm
 • TEMPUR® ONDERSTEUNINGSLAAG - Hoogte: 5cm
 • DURABASE™ TECHNOLOGIE - Hoogte: 11cm

Elite uitvoering

 • COOLTOUCH™ TECHNOLOGIE - Hoogte: 1.5cm
 • TEMPUR® EXTRA SOFT MATERIAAL - Hoogte: 7cm
 • TEMPUR® ONDERSTEUNINGSLAAG - Hoogte: 7cm
 • DURABASE™ TECHNOLOGIE - Hoogte: 11cm

90 dagen proefslapen

Eén van de kenmerken van Sleep Fast is dat wij consumenten de mogelijkheid bieden tot 100 dagen proefslapen. Dit betekent dat je altijd jouw nieuwe Tempur matras 100 dagen kunt uitproberen. Ben je na 100 dagen niet overtuigd van jouw Tempur matras? Dan is het mogelijk om dit matras om te ruilen tegen een ander matras. Om van deze service gebruik te maken dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo geldt deze omruilgarantie enkel en alleen voor 1-persoons matrassen en daarnaast dient het ingeruilde matras schoon en zonder beschadiging worden aangeleverd. Klanten kunnen slechts één keer aanspraak maken op deze omruilgarantie. In ieder geval kunnen wij je verzekeren dat je zonder zorgen een Tempur matras kunt aanschaffen.

Profiteer van 10 jaar garantie

Naast dat onze klanten aanspraak kunnen maken op de omruilgarantie van 100 dagen bieden wij tevens een garantieperiode aan van 10 jaar. Inderdaad, wanneer je een Tempur matras aanschaft bij Sleep Fast profiteer je 10 jaar lang van fabrieksgarantie. Mocht het matras in deze 10 jaar kapot gaan dan krijg je van ons een geheel nieuw Tempur matras. Wel zo eerlijk.

Snelle levering

Wanneer je een matras bij ons hebt besteld snappen wij als geen ander dat je hier zo snel mogelijk gebruik van wilt maken. Vandaar dat wij het Tempur matras binnen 1 tot 3 weken bij je thuis afleveren, mits de voorraad dit natuurlijk toelaat. Wij kunnen deze gunstige leveringsvoorwaarden garanderen, omdat wij vrijwel alle matrassen leveren vanuit ons eigen magazijn. Het kan natuurlijk voorkomen dat het Tempur matras niet geheel naar wens is. In dat geval krijg je van ons het geld terug én komen wij het matras thuis ophalen. Tevens is het mogelijk om je ‘oude’ matras om te ruilen voor een ander matras. In dit geval betaal je het prijsverschil bij of krijg je het prijsverschil terug.

Contact opnemen voor meer informatie

Wil je meer weten over een specifiek Tempur matras? Twijfel dan geen moment om contact op te nemen met onze klantenservice. De klantenservice van Sleep Fast is telefonisch bereikbaar via: 033 – 455 20 47 of via het volgende e-mailadres: [email protected] Onze klantenservice staat iedere werkdag voor je klaar om al je vragen over een Tempur matras te beantwoorden.

Bekijk ook eens ons assortiment: M Line matras, Pullman matrasAuping matras, M line kussen, Tempur kussen, Auping kussen en Silvana kussen.

Wij staan voor je klaar!

Familiebedrijf