• Lorem ipsum

Latex topper

Pullman Silverline Comforttopper latexx
Pullman
Silverline Comforttopper latexx
Binnen 48 uur Pullman Silverline Comforttopper latex in huis! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude topper!
€450,00
Tuur Topper natuurlatex
Tuur
Topper natuurlatex
Niet goed, geld terug garantie op jouw Tuur topper natuurlatex
€369,00
Pullman Silverline Comforttopper Natuurlatex
Pullman
Silverline Comforttopper Natuurlatex
Binnen 48 uur Pullman Silverline Comforttopper Natuurlatex in huis! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude topper!
€540,00
Pullman Goldline Comforttopper Pocket
Pullman
Goldline Comforttopper Pocket
Binnen 48 uur Pullman Topper Goldline Comforttopper Pocket in huis! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude topper!
€900,00
Pullman Goldline Comforttopper Natuurlatexx
Pullman
Goldline Comforttopper Natuurlatexx
Binnen 48 uur Pullman Topper Goldline Comforttopper Natuurlatex in huis! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude topper!
€600,00
Viking Topper Talalay BLU
Viking
Topper Talalay BLU
De Viking Talalay BLU topper is gemaakt van Talalay latex, een luxueus ademend materiaal, dat punt elasticiteit biedt. Je kunt het topmatras keren: de koele katoenen zijde is geschikt voor warmere maanden, de warme wollen zijde voor koudere maanden.
€850,00
Pullman Silverline Comforttopper Pocket
Pullman
Silverline Comforttopper Pocket
Binnen 48 uur Pullman Silverline Comforttopper Natuurlatex in huis! Gratis bezorging tot in de slaapkamer en retour oude topper!
€840,00
Viking Topper BLU
Viking
Topper BLU
De luxueuze Vikking BLU topper heeft een ademende natuurlatex kern die beschermt tegen hitte en vocht. Boven en onder bevinden zich een koele katoenen laag en een warme wol laag. Door de topper te keren geniet je het hele jaar van een fijne temperatuur.
€700,00

Latex topper

Je plaatst een latex topper bovenop je matras, bijvoorbeeld om het ligcomfort of de stevigheid van je oude matras te vergroten. Een topper van latex biedt door zijn sterkte en veerkracht goede ondersteuning en een redelijk hoog ligcomfort. Deze duurzame topper gaat lang mee en biedt (anders dan je misschien verwacht) vaak goede ventilatie. Dat komt doordat de latex toppers van Sleepfast veelal zijn gemaakt van hoogwaardige natuurlatex met een open celstructuur.

Wanneer is een topper nodig?

Een topper wordt ook wel een topmatras genoemd. Je legt de dunne matras bovenop de matras van je boxspring of bed. De dikte van een topper is 5 tot 10 cm. Wanneer is kiezen voor een topper een goed idee?

 • Als je de gleuf tussen de twee matrassen van je 2 persoons bed wilt afdekken;
 • Als je het ligcomfort wilt vergroten;
 • Als je bescherming voor je matras wilt, een topper beschermt de daaronder liggende matras;
 • Als je je (te harde) matras zachter wilt maken;
 • Als je de stevigheid van je oude matras wilt vergroten.

Een latex topper op je oude matras leggen is een goed plan, maar alleen als deze matras nog redelijk comfortabel ligt, vlak is en niet al te versleten is. Is je oude matras in slechte staat, dan kun je beter een nieuwe matras kopen in plaats van een nieuwe topper.

Wat is latex?

Het veerkrachtige, sterke materiaal latex is afkomstig van de rubberplant. Vanwege het beperkte aanbod (maar weinig rubberplantages) is latex een relatief prijzig product. Wel is latex een duurzaam materiaal dat lange tijd mee gaat. Ook biedt latex door zijn grote mate van veerkracht en ondersteuning, een redelijk hoog comfort. Latex ventileert minder goed dan andere materialen, maar dat is niet altijd het geval, want kies je voor hoogwaardige latex topper, zoals bijvoorbeeld van Talalay latex, dan geniet je wel van goede ventilatie. Talalay latex ventileert juist heel goed doordat het een speciaal productieproces heeft ondergaan: het is hierdoor een uniek soort schuim met een open celstructuur geworden.

Voordelen van een latex topper

Een topper is verkrijgbaar in verschillende materialen. Meestal wordt een topper gemaakt van een combinatie van materialen. Je noemt een topper een latex topper als deze voor een groot deel bestaat uit latex. Wat zijn de voordelen van een topper van dit materiaal?

 • Sterk en veerkrachtig: biedt goed;e ondersteuning;
 • Flexibel en rekbaar
 • Door de ondersteuning en veerkracht geniet je van een redelijk hoog ligcomfort;
 • Duurzaam: gaat lang mee;
 • Relatief warm: maar koop je een latex topper bij Sleepfast dan heb je te maken met een hoge kwaliteitstopper die door zijn open celstructuur goede ventilatie biedt.

Verschillende merken

Je koopt bij Sleepfast latex toppers van de volgende merken:

 • Pullman: Het merk Pullman staat vooral bekend om zijn pocketvering matrassen en toppers, maar je hebt ook Pullman toppers van latex. De Silverline comforttopper Latex van 8 cm dik is voorzien van een latex kern en Comfortfill afdeklaag. In de Goldline en Silverline Comforttopper Natuurlatex, die beiden 8 cm dik zijn, bevindt zich een natuurlatex kern en Comfortfill afdeklaag. In de luxueuze Goldline en Silverline Comforttopper Pocket van maar liefst 12 cm dik bevindt zich een Advanced Pocketveer interieur met natuurlatex en Comfortfill afdeklaag.
 • Velda: Het merk Velda biedt een latex topper aan, namelijk de Velda topper versus latex. Deze topper heeft een zachte latex kern, die ervoor zorgt dat je bed een stuk comfortabeler aanvoelt. De topper beweegt soepel  met de vormen van je lichaam mee.
 • HML-Bedding: De HML-Bedding Topper Vivace LX is een luxueuze topmatras voorzien van mini stretch-pockets die ervoor zorgen dat de oppervlaktedruk minimaal is. De letters LX staan voor de latex afdeklaag.

Vele formaten

Je kunt een latex topper in vele formaten kopen. Zo vind je een topper voor op (bijna) elk 1 persoons, 2 persoons en/of twijfelaar bed. Het is belangrijk dat je topper precies dezelfde afmeting heeft als je matras (of twee matrassen samen), zodat deze niet uitsteekt en perfect aansluit op de matras. Dit zijn de topperformaten waar je uit kunt kiezen:

 • 70x190, 70x200, 70x210, 70x220 cm
 • 80x190, 80x200, 80x210, 80x220 cm
 • 90x190, 90x200, 90x210, 90x220 cm
 • 100x190, 100x200, 100x210, 100x220 cm
 • 120x190, 120x200, 120x210, 120x220 cm
 • 140x190, 140x200, 140x210, 140x220 cm
 • 160x190, 160x200, 160x210, 160x220 cm
 • 180x190, 180x200, 180x210, 180x220 cm
 • 200x190, 200x200, 200x210, 200x220 cm

Het verschilt per merk welke formaten latex topper er precies beschikbaar zijn. Zo is het smallere formaat van 70 cm alleen beschikbaar in het merk Velda en is het kortere formaat van 190 cm niet beschikbaar in het merk Pullman, maar wel in de merken Velda en HML-Bedding.

Wel of geen split?

Een latex topper is verkrijgbaar met of zonder split. Deze optie moet je kiezen als je je bestelling plaatst. Een split is een inkeping die ervoor zorgt dat de matras goed mee kan bewegen op een (elektrisch) verstelbaar bed. Deze split heb je dus nodig als je de topmatras op een verstelbaar bed plaatst. Leg je de latex topper op een vlak bed, dan heb je dus geen split nodig.

Op welke matras?

Hoewel je topmatras precies hetzelfde formaat moet hebben als de matras waar hij op komt te liggen, maakt het verder niet uit welke matras dit is. Dit mag een matras zijn van elk merk en gemaakt van elk materiaal. Op een Pullman matras hoef je dus niet perse een Pullman topper te leggen en op een latex matras hoeft niet perse een latex topper. Uiteraard is het wel zo dat een topper van latex beter past bij bepaalde matrassen en is het ook afhankelijk van de reden waarom jij de topmatras plaatst of de topper goed aansluit (qua ondersteuning en comfort) bij de matras. Dit is best een ingewikkeld verhaal dat niet zo eenvoudig is uit te leggen. Wil jij advies op maat over op welke matras je het beste jouw latex topper kunt plaatsen of wil je weten welke topper het beste aansluit bij jouw matras? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons dagelijks tot 23 uur telefonisch of in onze chatbox (rechts onderin beeld) bereiken. Wil je liever onze latex toppers (met onderliggende matrassen) uitproberen? Kom dan langs in onze showroom!

Topper kopen bij Sleepfast

Heb jij jouw ideale latex topper gevonden? Dan is het tijd om deze te bestellen. Zodra je je bestelling hebt geplaatst, bellen we je al snel op voor het maken van een bezorgafspraak. Wij staan (als de topper voorradig is) al binnen 48 uur bij je op de stoep met jouw nieuwe latex topper.

Sleepfast.nl

✅ Waarom bestellen bij Sleepfast?
Het uitzoeken van het juiste matras kan een lastige opgaven zijn. Daarom neemt Sleepfast jouw volledige zorg uithanden. Persoonlijk advies via de chat, telefonisch of in één van onze showrooms. Binnen 48 uur jouw matras gratis bezorgt tot in de slaapkamer en 90 dagen gratis proefslapen. Het is heel simpel, ligt het matras niet naar wens, dan komen wij het gratis bij je ophalen en krijg je het volledige aankoop bedrag terug. Jouw oude matras nemen wij gratis voor je mee en wordt gerecycled tot een judomat. Neem vrijblijvend contact op via +31 33 – 455 20 47 of start een chatgesprek met één van onze slaapadviseurs.

✅ Grootste voorraad van Nederland!
Sleepfast heeft een uniek grote voorraad in matrassen van topmerken zoals; Tempur, M line en Pullman. Door de grote voorraad is jouw gewenste matras binnen 48 uur gratis bezorgt in jouw slaapkamer. Een grote voorraad betekent niet alleen super Fast geleverd, maar ook voor zeer scherpe prijzen! Bel +31 33 – 455 20 47 of chat met één van onze slaapadviseurs welk matras het beste bij jou past en ontvang de scherpste prijs van Nederland!

✅ Kan ik mijn bestelling retourneren?
Bij Sleepfast staat de klant écht op nummer één! Wij doen er werkelijk alles aan om ervoor te zorgen dat jij een goede nachtrust krijgt. Als jouw matras binnen 90 dagen toch niet naar wens is, dan halen wij het weer gratis bij jou thuis op en krijg je het volledige aankoopbedrag van het matras terug. Geen extra kosten of kleine lettertjes! Wil je jou bestelling liever omruilen voor een andere hardheid of ander soort merk, dan ruilen wij het gratis voor je om en wederom zonder extra kosten! Je kunt bij Sleepfast zelf telefonisch de lever/ophaal dag bepalen.

✅ Familiebedrijf, 30 jaar betrouwbaarheid
In onze fysieke showrooms en online proberen wij ons te onderscheiden door het leveren van kwaliteit en door unieke service en garantievoorwaarden te bieden. De positieve reviews van onze klanten zijn behalve een groot compliment, zeker hét bewijs dat we uniek zijn. Voor ons is dat niet direct een reden om achterover te gaan leunen, maar des te meer een motivatie om door te gaan met hetgeen we al meer dan een kwart eeuw doen: Mensen een goede nachtrust bezorgen. Met Sleepfast.nl kan je gewoon online je matras bestellen of via onze chatfunctie voor een extra scherpe prijs en persoonlijk advies. Niet goed, geld terug. Dat geeft zekerheid!