• Lorem ipsum

Anti allergie molton

Anti allergie molton

Een anti allergie molton helpt bij huisstofmijtallergie, astmatische klachten en/of een gevoelige huid. Het materiaal van de molton heeft gesloten vezels waardoor stofdeeltjes en pollen niet tot nauwelijks worden doorgelaten. Doordat de molton ook goed absorberend/ vocht regulerend is, blijft de molton ook vrij van huisstofmijt, schimmels en bacteriën.

Waarvoor nodig?

Je kunt een anti allergie molton gebruiken als je (een van) de volgende klachten hebt:

 • Huisstofmijtallergie
 • Gevoelige huid
 • Astmatische klachten

Molton anti allergie; wat is het precies?

Een molton die anti allergisch is, wat wil dat eigenlijk precies zeggen? Dat wil zeggen dat je niet tot nauwelijks allergisch op de molton kunt reageren. Of je een hoeslaken anti allergisch kunt noemen, wordt bepaald door de structuur van het materiaal. Een anti allergie molton is van een materiaal gemaakt dat beschikt over gesloten vezels. Deze laten niet tot nauwelijks stofdeeltjes en pollen door. Vocht wordt door de molton snel geabsorbeerd/gereguleerd wat de molton vrij houdt van huisstofmijt, schimmels en bacteriën.

Welke materialen zijn anti allergisch?

Er zijn diverse materialen anti antiallergisch. Hier zijn twee voorbeelden van materialen die worden gebruikt in een anti allergie molton:

 • Synthetisch materiaal: Dit kan bijvoorbeeld een combinatie van polyester en microvezel zijn. Doordat deze materialen geen open structuur hebben, worden huisstofmijt en stof niet aangetrokken.
 • Tencel: Dit 100% natuurlijke materiaal biedt uitstekende vochtregulatie en een hoog absorptievermogen, doordat Nano tencelvezels een gecontroleerde, regelmatige structuur hebben.

Jeannette Vite molton

Sleepfast verkoopt een anti allergie molton van het merk Jeannette Vite. Dit is niet alleen een molton, maar tegelijkertijd ook een hoeslaken, waardoor je dus niet twee, maar slechts een hoes om je matras hoeft te plaatsen. De molton is gemaakt van tencel, dat er door zijn hoge absorptievermogen voor zorgt dat er geen vocht wordt doorgelaten. Hoewel de molton van het merk Jeannette Vite geen vocht doorlaat, laat de molton wel waterdamp door, waardoor de molton wel goed ademend is. Je koopt bij Sleepfast een Jeannette Vite anti allergie molton voor op een gewoon matras, topper en split-topper.

Helpt een anti allergische molton bij alle allergieën?

Je denkt misschien dat een anti allergische molton nuttig is bij alle allergieën. Dat is niet het geval. Bij een huisstofmijtallergie gaat de molton je zeker helpen, maar bij andere allergieën, is een molton anti allergie niet zo nuttig. We bespreken hieronder een aantal allergieën en leggen je uit waarom een anti allergie molton wel/niet nuttig is:

 • Wol allergie: Heb je een wol allergie (en geen andere klachten), dan heb je natuurlijk niet perse een molton nodig die anti allergisch is. Het kan wel, want er zit geen wol in, maar uiteraard zijn er ook vele andere moltons die gemaakt zijn van een ander materiaal dan wol. Hiervoor kun je net zo goed kiezen.
 • Pollenallergie: Als je pollenallergie hebt, ben je allergisch voor pollen van bloeiende grassen, planten en/of bomen. Deze adem je in via de lucht en draag je met je mee in bijvoorbeeld je haren en/of kleding. Met een anti allergie molton houd je pollen niet buiten je slaapkamer (alleen maar buiten je matras), waardoor je alsnog last hebt van je pollenallergie. Wat dan wel te doen bij een pollenallergie? Was je haren voor het slapen, kleed je buiten de slaapkamer uit en droog je was binnen, zodat je gewassen pyjama niet onder de pollen zit!
 • Huisdierallergie: Ook bij een huisdierallergie heeft een anti allergie molton niet zoveel zin. De geur en haren van je huisdier draag je met je mee, waardoor deze zich verspreiden in je slaapkamer. Het is zaak dat je dit voorkomt. Hoe? Houd je huisdier zoveel mogelijk buiten (en in elk geval uit je slaapkamer), stofzuig dagelijks, ventileer je huis, borstel regelmatig je huisdier en was je handen telkens wanneer je je huisdier hebt aangeraakt.
 • Huisstofmijtallergie: Zoals eerder al werd benoemd, is bij een huisstofmijtallergie een anti allergie molton wel aan te raden. Als je allergisch voor huisstofmijten bent, dan ben je eigenlijk allergisch voor de uitwerpselen van mijten (kleine spinachtige organismen, die zich voeden met huidschilfers en schimmels). Huisstofmijt kan niet binnendringen door het materiaal van een anti allergie molton en dus zeker nuttig.
 • Astma: Ook astma kan het gevolg zijn van een allergische reactie. Zo kunnen je luchtwegen geprikkeld raken door schimmels, bacteriën en/of huisstofmijt. Als dat bij jou het geval is, kan een anti allergie molton hulp bieden, hoewel er ook andere moltons zijn die je kunnen helpen en je een allergische reactie ook op andere manieren kunt voorkomen.

Allergische reactie voorkomen zonder anti allergie molton

Niet alleen met een molton anti allergie kun je huisstofmijt, een astmatische reactie en/of een gevoelige huid voorkomen. Dat kan ook op andere manieren. Dit is wat je kunt doen als je geen anti allergie molton in huis hebt:

 • Lucht je bed (met molton) dagelijks: Hiervoor hoef je je bed(dengoed) niet naar buiten te plaatsen, maar open je je slaapkamerraam. Dit zorgt ervoor dat een vochtig bed (en molton) opdroogt. Als het buiten vriest dan zorgt dit ervoor dat huisstofmijten en hun eitjes worden gedood.
 • Was je molton altijd op 60 °C of hoger: Wij raden aan om je molton maandelijks op hoge temperatuur te wassen. Hierdoor worden eventuele mijten en hun eitjes gedood. Uiteraard was je ook je andere beddengoed op hoge temperatuur. Het is belangrijk dat je altijd kijkt op je molton op welke temperatuur deze wasbaar is. Als dit lager is dan 60 °C, dan is een nieuwe anti allergie molton kopen (of in elk geval een molton die wel wasbaar is op 60 °C) zeker de moeite waard om huisstofmijt te voorkomen.
 • Stofzuig regelmatig je matras: Als je je molton wast, stofzuig dan direct je matras. Mocht hier huisstofmijt op zitten, dan zuig je deze weg.

Molton kopen bij Sleepfast

Je kunt bij Sleepfast terecht met al jouw vragen. Wij beschikken over een chatbox die dagelijks tot 23 uur voor je open staat. Ook bellen en langskomen in onze showroom is mogelijk. Twijfel je welke molton je het beste kunt kopen (een anti allergie molton of toch een andere)? Ook daarvoor kun je ons om raad vragen. Heb je eenmaal jouw perfecte product gevonden, dan kun je deze met een gerust hart bij Sleepfast bestellen. Doordat wij over een groot centraal magazijn beschikken is er een grote kans dat jouw bestelling bij ons voorradig is, waardoor PostNL deze al binnen 48 uur gratis kan bezorgen. Je hebt 14 dagen de tijd om je bestelling nog gratis te retourneren, maar uiteraard hopen we dat jij direct mag geniet van jouw nieuwe anti allergie molton.

Sleepfast.nl

✅ Waarom bestellen bij Sleepfast?
Het uitzoeken van het juiste matras kan een lastige opgaven zijn. Daarom neemt Sleepfast jouw volledige zorg uithanden. Persoonlijk advies via de chat, telefonisch of in één van onze showrooms. Razendsnel wordt jouw matras gratis bezorgt tot in de slaapkamer en 90 dagen gratis proefslapen. Het is heel simpel, ligt het matras niet naar wens, dan komen wij het gratis bij je ophalen en krijg je het volledige aankoop bedrag terug. Jouw oude matras nemen wij gratis voor je mee en wordt gerecycled tot een judomat. Neem vrijblijvend contact op via +31 33 – 455 20 47 of start een chatgesprek met één van onze slaapadviseurs.

✅ Grootste voorraad van Nederland!
Sleepfast heeft een uniek grote voorraad in matrassen van topmerken zoals; Tempur, M line en Pullman. Door de grote voorraad wordt jouw gewenste matras razendsnel gratis bezorgt in jouw slaapkamer. Een grote voorraad betekent niet alleen super Fast geleverd, maar ook voor zeer scherpe prijzen! Bel +31 33 – 455 20 47 of chat met één van onze slaapadviseurs welk matras het beste bij jou past en ontvang de scherpste prijs van Nederland!

✅ Kan ik mijn bestelling retourneren?
Bij Sleepfast staat de klant écht op nummer één! Wij doen er werkelijk alles aan om ervoor te zorgen dat jij een goede nachtrust krijgt. Als jouw matras binnen 90 dagen toch niet naar wens is, dan halen wij het weer gratis bij jou thuis op en krijg je het volledige aankoopbedrag van het matras terug. Geen extra kosten of kleine lettertjes! Wil je jou bestelling liever omruilen voor een andere hardheid of ander soort merk, dan ruilen wij het gratis voor je om en wederom zonder extra kosten! Je kunt bij Sleepfast zelf telefonisch de lever/ophaal dag bepalen.

✅ Familiebedrijf, 30 jaar betrouwbaarheid
In onze fysieke showrooms en online proberen wij ons te onderscheiden door het leveren van kwaliteit en door unieke service en garantievoorwaarden te bieden. De positieve reviews van onze klanten zijn behalve een groot compliment, zeker hét bewijs dat we uniek zijn. Voor ons is dat niet direct een reden om achterover te gaan leunen, maar des te meer een motivatie om door te gaan met hetgeen we al meer dan een kwart eeuw doen: Mensen een goede nachtrust bezorgen. Met Sleepfast.nl kan je gewoon online je matras bestellen of via onze chatfunctie voor een extra scherpe prijs en persoonlijk advies. Niet goed, geld terug. Dat geeft zekerheid!