• Lorem ipsum

Anti allergisch hoeslaken

Anti allergisch hoeslaken

Een anti allergisch hoeslaken is met name nodig bij huisstofmijtallergie en astma. Ook bij een gevoelige huid wordt dit type hoeslaken aangeraden. Bij andere allergieën, zoals pollen-, wol- en huisdierallergie kun je beter andere maatregelingen nemen. Een anti allergeen hoeslaken is gemaakt van een materiaal met gesloten vezels die geen of nauwelijks stofdeeltjes en pollen doorlaten en vocht snel absorberen/reguleren. Bacteriën, schimmels en huisstofmijt worden niet aangetrokken, omdat het materiaal droog is/blijft. Een anti allergisch hoeslaken is bijvoorbeeld gemaakt van tencel of synthetisch materiaal.

Wanneer kopen?

Wij raden een anti allergisch hoeslaken aan wanneer je last hebt van een of meerdere van de volgende klachten:

 • Huisstofmijtallergie
 • Astmatische klachten
 • Gevoelige huid

Wanneer is een hoeslaken anti allergisch?

Een hoeslaken is anti allergeen als je er niet of nauwelijks allergisch op kunt reageren. De structuur van een materiaal bepaalt of een hoeslaken antiallergisch is. Een anti allergisch hoeslaken is gemaakt van een materiaal met gesloten vezels, die geen of nauwelijks stofdeeltjes en pollen doorlaten en vocht snel absorberen/reguleren. Doordat het materiaal droog blijft worden bacteriën, schimmels en huisstofmijt niet aangetrokken.

Welke materialen zijn anti allergisch?

Er zijn meerdere materialen geschikt voor het maken van een anti allergisch hoeslaken. Dit zijn twee voorbeelden:

 • Tencel: Het natuurlijke materiaal tencel heeft (door de regelmatige, gecontroleerde structuur van de Nano tencelvezels) een hoog absorptievermogen en een uitstekende vochtregulatie. Hierdoor komt er geen vocht in het materiaal waardoor bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen kans krijgen.
 • Synthetisch materiaal, zoals een combinatie van polyester en microvezel. Deze materialen hebben geen open structuur, waardoor het minder stof en huisstofmijt aantrekt en er dus sprake is van een anti allergisch hoeslaken.

Anti allergisch hoeslaken van Jeanette Vite

De hoeslakens van het merk Jeanette Vite zijn bijzonder anti allergeen. Dat komt doordat de hoeslakens (die tevens matrasbeschermer zijn) gemaakt zijn van tencel. Door het hoge absorptievermogen van deze tencel wordt er geen vocht doorgelaten. Hierdoor blijft je matras compleet droog, schoon en dus ook anti allergeen. Hoewel het anti allergisch hoeslaken van Jeanette Vite een hoog absorptievermogen heeft (en dus geen vocht doorlaat), is het toch ook een ademend hoeslaken (waterdamp wordt wel doorgelaten).

Allergieën waar je ’s nachts last van kunt hebben

Je hebt vele soorten allergieën. Dit zijn de allergieën waar je ’s nachts last van kunt hebben:

 • Huisstofmijtallergie: (Huisstof)mijten zijn hele kleine spinachtige organismen. Ze voeden zich met huidschilfers (van dieren of mensen) en met schimmels. Als je allergisch bent voor huisstofmijt, dan ben je allergisch voor de uitwerpselen van de mijten. Logisch dat je een anti allergisch hoeslaken nodig hebt als je huisstofmijtallergie hebt, want in bed zijn huidschilfers en schimmels gemakkelijk aanwezig.
 • Astma: Hoewel niet elke vorm van astma wordt veroorzaakt door een allergische reactie kan astma hier wel door worden veroorzaakt. Je luchtwegen kunnen bijvoorbeeld geprikkeld raken door huisstofmijt, schimmels en bacteriën. Een anti allergeen hoeslaken wordt bij astma dan ook zeer aangeraden.
 • Pollenallergie: Dit wordt ook wel hooikoorts genoemd en wil zeggen dat je allergisch bent voor de pollen van bloeiende bomen, planten en/of grassen. Je ademt deze in via de lucht. Het is dus zaak om deze pollen weg te houden uit je slaapkamer. Je kunt een anti allergisch hoeslaken kopen die pollen tegenhoudt, maar daar heb je vaak niet zoveel aan, omdat jij de pollen al bij je draagt en ze mee naar bed neemt. Tegen pollenallergie kun je beter andere dingen doen, zoals je haren wassen voor het slapen, je uitkleden buiten de slaapkamer en je was binnen drogen (zodat je fris gewassen pyjama niet onder de pollen zit).
 • Wol allergie: Bij een allergie voor wol is het uiteraard van belang dat je kiest voor een hoeslaken zonder wol. Heb je alleen maar wol allergie (en dus geen andere allergie), dan hoef je niet perse een anti allergisch hoeslaken te kiezen, maar kies je voor een hoeslaken waarin zich geen wol bevindt (en dat is bij de meeste hoeslakens het geval).
 • Huisdierallergie: Je kunt allergisch zijn voor honden, katten, konijnen of welk ander huisdier dan ook. Ook voor deze allergie geldt dat een anti allergisch hoeslaken je niet zal helpen, want je draagt de geur en haren van het huisdier met je mee en/of het huisdier verspreidt ze in je slaapkamer. Dit helpt wel: Houd het dier buiten je slaapkamer (en buitenshuis waar mogelijk), ventileer je huis, stofzuig dagelijks, borstel je dier regelmatig (liefst buiten) en was je handen telkens als je het dier hebt aangeraakt.

Hoe voorkom je allergie als je hoeslaken niet compleet antiallergisch is?

Een anti allergisch hoeslaken is dus met name nuttig om te gebruiken bij een huisstofmijtallergie, astma en gevoelige huid. Heb jij huisstofmijtallergie, astma en/of een gevoelige huid en een hoeslaken dat is gemaakt van een materiaal dat niet (volledig) anti allergisch is? Dan is er niet direct reden tot paniek en hoef je niet perse een anti allergisch hoeslaken te kopen. Je kunt ook het volgende doen om allergie te voorkomen:

 • Was je hoeslaken regelmatig, liefst op 60 °C of hoger: Verschoon je hoeslaken (en andere beddengoed) minimaal 1x per week. Wassen op een temperatuur van 60 °C of hoger zorgt ervoor dat mijten en hun eitjes worden gedood. Vergeet niet ook je tijken, dekbedden en kussens af en toe te wassen (liefst ook op 60 °C of hoger). Kijk altijd op het label op welke temperatuur je een product maximaal mag wassen! Is dat lager dan 60 °C? Dan is een nieuw hoeslaken (en/of ander beddengoed) kopen zeker de moeite waard om huisstofmijt te voorkomen!
 • Lucht dagelijks je bed (met hoeslaken): Dat doe je simpelweg door dagelijks je dekbed terug te slaan en je slaapkamerraam te openen. Hierdoor droogt een vochtig bed (en hoeslaken) op. Vriest het? Dan zal dit ervoor zorgen dat huisstofmijten en hun eitjes doodgaan en krijg je hierdoor een anti allergisch hoeslaken.
 • Stofzuig je matras regelmatig, bijvoorbeeld een keer in de week, op het moment dat je je hoeslaken verschoond.
 • Voorzie je matras van een molton: Deze ruwe hoes (die zich onder het hoeslaken bevindt) beschermt je matras, houdt hem vrij van bacteriën en schimmels. Een molton heeft zeer goede absorberende en vochtregulerende eigenschappen.

Sleepfast staat voor je klaar!

Heb je jouw perfecte anti allergisch hoeslaken gevonden en wil je deze bij Sleepfast bestellen? Dan geniet je van een goede service. Doordat wij beschikken over een groot magazijn met ruime voorraad kunnen wij onze producten veelal al snel leveren. Als jouw bestelling voorradig is, staat PostNL al binnen 48 uur bij je op de stoep met jouw nieuwe hoeslaken. Bezorging is gratis, ook mag je je hoeslaken binnen 14 dagen nog gratis retourneren. Maar hopelijk is dat niet nodig en ga jij direct genieten van jouw nieuwe anti allergisch hoeslaken!

Sleepfast.nl

✅ Waarom bestellen bij Sleepfast?
Het uitzoeken van het juiste matras kan een lastige opgaven zijn. Daarom neemt Sleepfast jouw volledige zorg uithanden. Persoonlijk advies via de chat, telefonisch of in één van onze showrooms. Razendsnel wordt jouw matras gratis bezorgt tot in de slaapkamer en 90 dagen gratis proefslapen. Het is heel simpel, ligt het matras niet naar wens, dan komen wij het gratis bij je ophalen en krijg je het volledige aankoop bedrag terug. Jouw oude matras nemen wij gratis voor je mee en wordt gerecycled tot een judomat. Neem vrijblijvend contact op via +31 33 – 455 20 47 of start een chatgesprek met één van onze slaapadviseurs.

✅ Grootste voorraad van Nederland!
Sleepfast heeft een uniek grote voorraad in matrassen van topmerken zoals; Tempur, M line en Pullman. Door de grote voorraad wordt jouw gewenste matras razendsnel gratis bezorgt in jouw slaapkamer. Een grote voorraad betekent niet alleen super Fast geleverd, maar ook voor zeer scherpe prijzen! Bel +31 33 – 455 20 47 of chat met één van onze slaapadviseurs welk matras het beste bij jou past en ontvang de scherpste prijs van Nederland!

✅ Kan ik mijn bestelling retourneren?
Bij Sleepfast staat de klant écht op nummer één! Wij doen er werkelijk alles aan om ervoor te zorgen dat jij een goede nachtrust krijgt. Als jouw matras binnen 90 dagen toch niet naar wens is, dan halen wij het weer gratis bij jou thuis op en krijg je het volledige aankoopbedrag van het matras terug. Geen extra kosten of kleine lettertjes! Wil je jou bestelling liever omruilen voor een andere hardheid of ander soort merk, dan ruilen wij het gratis voor je om en wederom zonder extra kosten! Je kunt bij Sleepfast zelf telefonisch de lever/ophaal dag bepalen.

✅ Familiebedrijf, 30 jaar betrouwbaarheid
In onze fysieke showrooms en online proberen wij ons te onderscheiden door het leveren van kwaliteit en door unieke service en garantievoorwaarden te bieden. De positieve reviews van onze klanten zijn behalve een groot compliment, zeker hét bewijs dat we uniek zijn. Voor ons is dat niet direct een reden om achterover te gaan leunen, maar des te meer een motivatie om door te gaan met hetgeen we al meer dan een kwart eeuw doen: Mensen een goede nachtrust bezorgen. Met Sleepfast.nl kan je gewoon online je matras bestellen of via onze chatfunctie voor een extra scherpe prijs en persoonlijk advies. Niet goed, geld terug. Dat geeft zekerheid!