• Lorem ipsum

Wollen kussen

Wol is van nature een zelfreinigend materiaal waardoor je hier nauwelijks onderhoud aan hebt. Bestel jouw nieuwe wollen kussen online bij Sleep Fast.

Geen producten gevonden...

Wollen kussen

Elk soort kussen heeft eigen kwaliteiten welke bij jou kunnen passen of niet. Juist daarom is het zo prettig dat er zoveel opties verkrijgbaar zijn binnen ons assortiment. Een wollen kussen is daar een van. Dit soort hoofdkussens hebben eigenschappen waardoor ze voor veel mensen echt ideaal zijn. Wij gaan je hier meer over vertellen zodat je weet waar je eventueel aan zou beginnen. Door een weloverwogen keuze te maken is de kans het grootst dat je tevreden eindigt. Lees verder en ontdek meer over het materiaal wol in kussens en wat hiervan de eigenschappen zijn.

Een zelfreinigend kussen

Een erg groot voordeel aan wol in een kussen is dat het zichzelf eigenlijk reinigt. Hierdoor hoef je het nooit te wassen en heb je er totaal geen onderhoud aan. Je kunt elke nacht rekenen op een fris kussen zonder nare geurtjes of andere vervelende situaties. Wol ventileert echt goed en is daardoor snel droog, hierdoor is het onmogelijk voor schimmel om te groeien in het kussen. Ook bevat het materiaal van nature lanoline, dit zegt je misschien niet veel. Hierdoor worden bacteriën en vuil geweerd en blijft het materiaal altijd schoon. Uiteraard zit er wel een grens aan dit geweldige zelfreinigend vermogen.

Altijd droog slapen op een wollen kussen

Een vochtig kussen ligt niet lekker, verliest volume en kan daarnaast ook een onprettige geur krijgen. Hier zal je met wol nooit last van hebben. Dit materiaal ventileert erg goed waardoor het zeer snel droogt. Ook wordt vocht opgenomen zodat jij hier niets van voelt. Zo heb je de hele nacht een kussen onder je liggen wat lekker fris aanvoelt. Dit vergroot natuurlijk direct het slaapcomfort wat je bij andere materialen zou missen. Doordat het altijd droog is, is het onmogelijk voor schimmels om te groeien en is het geen prettige omgeving voor huisstofmijt.

Volume in het kussen regelen

Een klein nadeel aan een wollen kussen is dat deze op een gegeven moment volume verliezen. Dit kan je vertragen door het materiaal regelmatig op te schudden en het kussen te draaien. Gelukkig is het eenvoudig op te lossen als dit toch gebeurd. Wollen balletjes kun je namelijk goedkoop aanschaffen en in het kussen doen. Je kunt de vulling helemaal vervangen of het gewoon bijvullen totdat je weer het gewenste volume hebt. Zo krijgt het kussen weer nieuw leven en kun je hem gewoon blijven gebruiken. Dit maakt een kussen met wollen vulling alsnog een zeer duurzame optie. Hoe beter de kwaliteit van het kussen, hoe minder snel het volume zal afnemen.

Een wollen kussen aanschaffen

Het lijkt misschien lastig om een kussen online te bestellen maar dat valt gelukkig heel erg mee. Bij elk product staat een duidelijke omschrijving waardoor je duidelijk kunt lezen of het bij jou zou passen. Na het plaatsen van een bestelling wordt het hoofdkussen binnen 48 uur geleverd. Je kunt hem dan gaan proberen en voelen of hij echt bij jou past. Je hebt 90 dagen proefslapen en in die tijd kun je dit dus bepalen. Bevalt het dan kun je blijven genieten van het kussen en anders mag je hem gratis terugsturen. Bestel daarom vandaag nog jouw wollen kussen bij Sleep Fast.

Wij staan voor je klaar!

Familiebedrijf