• Lorem ipsum

Welk matras pas bij mij

16 Aug 2021
Welk matras pas bij mij
Welk matras past bij mij? Dit is een vraag die jij vast al wel eens gesteld hebt. Misschien omdat je huidige matras aan vervanging toe is, je een ander bed hebt gekocht waarvoor je een nieuw matras nodig hebt of omdat niet goed slaapt. Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust en een goede nachtrust is ontzettend belangrijk om overdag goed te kunnen functioneren. Hierbij is het belangrijk dat je beschikt over een matras dat past bij jouw persoonlijke slaapbehoeften en lichaam. Wanneer je niet voldoende kennis van de verschillende matrassen hebt is het lastig om een antwoord te geven op de vraag; ‘welk matras past bij mij?’. Ieder matras heeft namelijk andere kenmerken. Denk hierbij aan het vochtregulerend vermogen, de mate van ondersteuning en de hardheid.

Verschillende comfortzones

Een goed matras vangt de natuurlijke rondingen van je lichaam op. Denk hierbij aan je heupen, billen en schouders. Ook ondersteunt een goed matras je nek, rug en lichaamsholtes. Om dit te kunnen doen beschikt een matras over een aantal comfortzones. Dit zijn de zones in een matras die extra ondersteuning geven aan je lichaam op plaatsen waar jij dit wenst. Welk matras past bij mij, is afhankelijk van je lichaam. Er zijn matrassen met negen, zeven of vijf comfortzones. Hoe meer comfortzones er in een matras zitten, hoe meer ondersteuning het matras zal bieden. Een matras met vijf comfortzones biedt ondersteuning aan je hoofd, nek, schouders en heupen. Een matras met zeven comfortzones geeft extra ondersteuning. Ervaar je lichamelijke klachten zoals rug- of nekklachten? Dan is een matras met zeven of negen comfortzones meer aan te raden dan een matras met vijf comfortzones.

Welk matras past bij mij en de ideale slaaphouding

Het antwoord op de vraag; ‘welk matras past bij mij?’ is ook afhankelijk van jouw ideale slaaphouding. Je slaaphouding bepaalt waar jouw matras ondersteuning moet geven. Een matras dat je de juiste ondersteuning geeft zorgt ervoor dat je ‘s nachts in een natuurlijke en beste slaaphouding kunt slapen. Hierdoor neemt de kans op het krijgen van lichamelijke klachten als gevolg van je matras af. Slaap je het liefst op je zij? Dan is het belangrijk dat je wervelkolom tijdens het slapen in een rechte lijn ligt. Hiervoor heb je het juiste matras en een goed kussen nodig. Slaap je het liefst op je buik? Dan is het raadzaam om je slaaphouding te veranderen. Slapen op je buik is namelijk ontzettend slecht voor je onderrug. Wil jij desondanks toch op je buik blijven slapen? Dan is het belangrijk dat je wervelkolom in een rechte houding blijft tijdens het slapen. Slaap je het liefst op je rug? Dan is het belangrijk dat je wervelkolom tijdens het slapen de natuurlijke s-vormige kromming behoudt. Tevens is het belangrijk dat je matras de juiste ondersteuning biedt aan je onderrug.

De stevigheid van een matras

Welk matras past bij mij? Dat is ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, je lichaamsgewicht en je lichaamsvormen. Ieder mens is uniek, dus dit is voor iedereen anders. Daarnaast slaapt de ene persoon het liefst op een hard matras, terwijl de andere persoon het liefst slaapt op een wat zachter matras. Het is hoe dan ook altijd belangrijk dat je lichaam voldoende ondersteund wordt door je matras. Als je matras je lichaam niet op de juiste manier ondersteunt kun je rugklachten ervaren. Over het algemeen zijn matrassen die gemaakt zijn van koudschuim en een pocketvering de matrassen die de beste ondersteuning bieden tijdens het slapen. Echter verschilt de exacte stevigheid van een matras natuurlijk wel per matras en de vraag ‘welk matras past bij mij?’ is dan ook niet eenduidig te beantwoorden.

Welk matras past nu het beste bij mij?

Welk matras past bij mij? Dat is dus afhankelijk van verschillende factoren. Ook je lichaamslengte speelt hierbij een belangrijke rol. Ben je langer dan 1,80 meter? Dan word je een matras met een lengte van 210 centimeter of 220 centimeter aangeraden. Ook is je lichaamsbreedte van belang bij het zoeken naar het juiste matras. Hoe breder en langer een matras is, hoe meer bewegingsvrijheid je tijdens het slapen hebt. Ook is het draagvermogen van het matras dan hoger. Heb je last van lichamelijke ongemakken zoals pijn aan je spieren en gewrichten? Dan is het vaak belangrijk om niet te kiezen voor een al te stevig en hard matras. Het matras moet weliswaar de juiste ondersteuning bieden, maar moet ook weer niet te hard zijn.

Welk matras past bij mij is dus niet zomaar aan te geven. Er zijn allerlei verschillende soorten matrassen met elk unieke eigenschappen. Wil jij nu weten welk matras het beste bij jou past? Neem dan een kijkje in onze matraswijzer. Hier kun je stap voor stap op zoek gaan naar het beste matras voor jou. Ook nodigen we je graag uit in onze showroom. In onze showroom kan je namelijk voelen wat de verschillen tussen de matrassen zijn. Onze slaapadviseurs kunnen je tevens helpen bij het vinden van een antwoord op de vraag; ‘welk matras past bij mij?’.