• Lorem ipsum

Beste slaaphouding

16 Aug 2021
Beste slaaphouding
Bijna iedereen ligt het liefst op een bepaalde manier in bed. Helemaal overdwars in een groot tweepersoonsbed of helemaal in elkaar gedoken waarbij je jezelf zo klein mogelijk maakt. De beste slaaphouding is voor iedereen anders. Maar er zijn ook slaaphoudingen die helemaal niet zo goed zijn. Deze houdingen veroorzaken lichamelijke klachten zoals pijn tussen de schouders, rugklachten en nekklachten. Heb jij last van lichamelijke klachten die wel eens door de manier waarop je ‘s nachts ligt kunnen komen? Dan kan het zomaar zo zijn dat jouw favoriete slaaphouding meer nadelen dan voordelen heeft.

Op je zij slapen

De meeste mensen slapen het liefst op hun zij. Geldt dit ook voor jou? Let er dan op dat je wervelkolom tijdens het slapen in een rechte lijn ligt. Het is belangrijk dat je over een goed matras beschikt met de juiste hardheid. Ook is het juiste hoofdkussen van belang. Wanneer de beste slaaphouding voor jou op je zij is, is het belangrijk dat je hoofdkussen de juiste ondersteuning aan je nek geeft. Snurk je vaak? Dan is op je zij slapen zeker aan te raden. Door op je zij te slapen snurk je namelijk minder. Ben je zwanger? Probeer dan ook op je zij te slapen. Door op je zij te slapen heb je namelijk de beste doorbloeding. Door op je linkerzij te slapen is er ook een betere bloedcirculatie voor je ongeboren kindje mogelijk. Slapen op je rechterzij veroorzaakt vaak weer brandend maagzuur wanneer je zwanger bent. De beste slaaphouding wanneer je zwanger bent is dus je linker zij.

De nadelen van op je zij slapen

Op je zij slapen heeft niet alleen maar voordelen. Ook niet wanneer je zwanger bent. Wanneer je het liefst op je zij slaapt is het namelijk nog belangrijker om te beschikken over het juiste matras en hoofdkussen. Het is namelijk wel van belang dat je lichaam tijdens het slapen de juiste ondersteuning krijgt. Wanneer dit namelijk niet het geval is kun je last krijgen van allerlei lichamelijke klachten. Daarbij is het belangrijk dat je wervelkolom ook ‘s nachts in een rechte houding blijft. Slaap jij het liefst op je zij? Ga dan eens na of je matras hiervoor wel geschikt is. Misschien dat een ander matras wonderen verricht.

De beste slaaphouding is slapen op je rug

Slaap jij het liefste op je rug? Goed zo! Wanneer je namelijk aan een beddenspecialist vraagt wat de best slaaphouding is, zal er altijd benoemd worden dat op je rug slapen het beste is. Doordat je namelijk op je rug slaapt blijft je wervelkolom in een rechte houding. Dit is belangrijk voor de ontspanning van je nek, hoofd en rug. Ook wanneer je vaak last hebt van brandend maagzuur is deze slaaphouding het beste. Je kunt met een hoofdkussen je hoofd nog iets hoger dan je lijf neerleggen. Hierdoor kan het maagzuur niet via je slokdarm omhoog komen. Een bijkomend voordeel van slapen op je rug is dat dit ontzettend goed is voor de huid van je gezicht. De huid kan namelijk gedurende de hele nacht ademen, waardoor er minder oneffenheden ontstaan.

De nadelen van slapen op je rug

Toch heeft slapen op je rug ook een groot nadeel. Snurk jij ‘s nachts vaak? Dan zorgt slapen op je rug er alleen maar voor dat je nog meer gaat snurken. Ook wanneer je verkouden bent is slapen op je rug vaak niet zo fijn. Je kunt namelijk een stuk lastiger door je neus ademen wanneer je in deze slaaphouding ligt. Ook kun je van slapen op je rug rugklachten krijgen. Echter kun je deze rugklachten wel gemakkelijk oplossen. Leg een zacht kussen onder je knieën. Hierdoor wordt je wervelkolom extra ondersteund.

De slechtste slaaphouding

Slaap jij het liefst op je buik? Kijk dan maar uit. Dit is namelijk de slechtste slaaphouding. Deze slaaphouding zorgt namelijk voor een onnatuurlijke houding van je wervelkolom. Daarnaast wordt er door te slapen op je buik te veel druk op je ruggenwervels uitgeoefend. Na verloop van tijd kun je door het slapen op je rug dus flink wat lichamelijke klachten krijgen. Daarnaast is de druk op je bloedsomloop een stuk groter wanneer jij ‘s nachts altijd op je buik ligt. Hierdoor kun je een slap gevoel krijgen in je armen en benen. Overweeg dus eens om je slaaphouding aan te passen wanneer jij het liefst op je buik slaapt. De beste slaaphouding is namelijk niet slapen op je rug. Je kunt veel beter op je zij of je rug slapen.

Of je nu het liefst op je rug of je zij slaapt, de beste slaaphouding valt of staat met het juiste matras. Heb jij ‘s morgens vaak last van je rug of je nek? Kom dan langs in onze beddenspeciaalzaak. Misschien geeft je matras namelijk niet de juiste ondersteuning bij het liggen in de voor jou beste slaaphouding. Onze bedden specialisten staan klaar om je te voorzien van de juiste informatie en het juiste advies.