• Lorem ipsum

Planten voor slaapkamer

9 Nov 2022
Planten voor slaapkamer
Planten voor slaapkamer kopen is een uitstekend plan! Het levert je vele voordelen, zoals een hogere luchtvochtigheid, meer zuurstof, schonere lucht en minder gezondheidsklachten. Bovendien brengen planten sfeer en rust in je slaapkamer! In het verleden werd er gedacht dat planten in je slaapkamer slecht voor je zijn vanwege de zuurstof die planten 's nachts verbruiken. Dit is echter een minimale hoeveelheid, waardoor dit geen kwaad kan! Het beste kies je voor luchtzuiverende planten. Wij geven je een paar goede voorbeelden van planten voor in je slaapkamer!

Planten in slaapkamer; wel of geen goed idee?

In het verleden werd er gedacht dat planten voor slaapkamer niet goed voor je is, maar dat blijkt niet waar te zijn. Hier volgt de uitleg. Overdag hebben planten licht nodig voor fotosynthese. Ze halen hiervoor koolstofdioxide uit de lucht en maken zuurstof aan. ’s Nachts is er geen zonlicht aanwezig en werkt dit dus niet. Er wordt geen zuurstof aangemaakt, maar alleen maar zuurstof verbruikt. Toch is dit geen probleem, want de hoeveelheid zuurstof die ’s nachts door een plant wordt verbruikt is zeer minimaal. Gemiddeld verbruikt een volwassene 190 liter zuurstof per nacht (van 8 uur) en een plant maar ongeveer 50 milliliter. Kortom er blijft nog genoeg zuurstof voor jou over om heerlijk te kunnen slapen! Je kunt dus met een gerust hart kamerplanten voor slaapkamer uit gaan zoeken! Het is zelfs een uitstekend plan!

De voordelen

Het plaatsen van planten in je slaapkamer kan geen kwaad, het is zelfs een goed plan om de volgende redenen:

 • Het fleurt je slaapkamer op.
 • Je creëert een rustgevende sfeer.
 • Planten verhogen (door de verdamping van water) de luchtvochtigheidsgraad van je slaapkamer. Hierdoor heb je minder last van luchtweginfecties- en irritaties.
 • Planten produceren zuurstof, wat beter is voor je gezondheid.
 • Sommige planten hebben een luchtzuiverende werking: zorgen voor een schonere lucht. Deze luchtzuiverende planten zijn goede planten voor slaapkamer.

Meer zuurstof in de lucht

Planten zetten via fotosynthese koolstofdioxide om in zuurstof. Deze zuurstof is binnenshuis zeer welkom, omdat onze huizen tegenwoordig door goede isolatie sneller gevuld raken met droge, zuurstofarme lucht, wat kan leiden tot diverse gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, longproblemen, huidklachten en slaapproblemen. Met planten in huis heb je minder last van deze gezondheidsklachten!

Luchtzuiverende planten

Alle planten produceren zuurstof, maar niet alle planten zijn luchtzuiverend. Luchtzuiverende planten zijn planten die schadelijke stoffen uit de lucht opnemen. Dat doen ze via hun bladeren. De schadelijke stoffen worden opgeslagen in de plant of wortels. Daar worden de schadelijke stoffen vervolgens afgebroken. Luchtzuiverende planten kun je ook wel natuurlijke luchtverfrissers noemen: de lucht voelt niet alleen frisser aan, maar ruikt ook nog eens lekkerder (onfrisse geuren worden afgebroken)!

Welke planten voor slaapkamer?

Het beste kies je voor in je slaapkamer luchtzuiverende planten, omdat deze planten je de meeste voordelen leveren: ze verhogen de luchtvochtigheid, produceren extra zuurstof, verwijderen schadelijke stoffen (en vieze geuren) uit de lucht en leveren je de meeste gezondheidsvoordelen. Hier zijn een paar voorbeelden van luchtzuiverende kamerplanten voor slaapkamer:

 1. Dracaena: deze mooie sfeervolle plant met hoge stam en lange bladeren is een gemakkelijke kamerplant die je het best in de halfschaduw plaatst
 2. Krulvaren: deze plant houdt de lucht bijzonder vochtig, de weelderige plant heeft maar weinig zorg nodig
 3. Calathea: op zoek naar een echte blikvanger, kies dan onder de planten voor slaapkamer voor de Calathea, een prachtplant met kleurige bonte bladeren
 4. Monstera: deze sterke plant heeft maar weinig zorg nodig, je plaatst de plant zowel op een donkere als lichte plek 
 5. Rubberplant: heeft maar weinig licht en water nodig, dat maakt deze plant met rubberachtige donkergroene bladeren een makkelijk te onderhouden plant voor slaapkamer
 6. Goudpalm: dit is de meest luchtzuiverende plant van dit lijstje planten voor slaapkamer, de grote plant heeft smalle glanzende donkergroene bladeren
 7. Lepelplant: een luchtzuiverende plant met sierlijke witte (op lepeltjes lijkende) bloemen
 8. Klimop: wil je een hangplant voor in je slaapkamer? Dan is de Klimop een goed idee

Hoeveel planten in je slaapkamer?

Op zoek naar planten voor slaapkamer en wil je weten hoeveel je er in moet slaan om te genieten van de (hierboven genoemde) voordelen? Het antwoord is simpel: koop er zoveel mogelijk, want hoe meer planten in je slaapkamer hoe meer je geniet van de vele voordelen!

Een nog betere gezondheid en nachtrust?

Wil je ’s nachts nog meer profiteren van een gezonde nachtrust? Combineer dan planten voor slaapkamer met een gezondheidsmatras en gezondheidskussen. Dit speciale matras en unieke kussen zijn gemaakt van natuurlijke materialen die beter zijn voor je gezondheid. Een gezondheidskussen en matras houdt rekening met lichamelijke klachten, zoals nek-, schouder- en rugklachten. Je ontvangt steun en verlichting op de juiste plekken. Wil je meer weten over onze gezondheidsmatrassen en kussens? Neem dan telefonisch of via onze chatbox contact met ons op. Succes met jouw zoektocht naar planten voor slaapkamer!