• Lorem ipsum

Pijn tussen schouderbladen na slapen

16 Aug 2021
Pijn tussen schouderbladen na slapen
Pijn tussen de schouderbladen na het slapen kan verschillende oorzaken hebben. Van een verkeerd matras tot stress of een ontsteking. Veel oorzaken van pijn tussen de schouderbladen heeft niet eens iets met slapen te maken. Maar wanneer je deze pijn ervaart als je ‘s morgens wakker wordt is de kans groot dat dit wel het geval is. Zeker wanneer de pijn gedurende de dag afneemt. Heb jij last van pijn tussen je schouderbladen? Ga dan eens na wat de mogelijke oorzaken hiervan kunnen zijn. Wanneer jij het liefst op je zij slaapt is het mogelijk dat je matras te weinig ondersteuning geeft, waardoor er ‘s nachts veel spanning op je schouders en je wervelkolom komt te staan. Ook is het natuurlijk mogelijk dat je tijdens het sporten een blessure hebt opgelopen. Hoe dan ook, pijn tussen de schouderbladen is erg vervelend.

Een verkeerde houding

Een verkeerde lichaamshouding kan de oorzaak zijn van pijn tussen de schouderbladen. Wanneer je een verkeerde slaaphouding hebt kan dit ook pijn tussen de schouderbladen na het slapen veroorzaken. Heb je een kantoorbaan en/of zit je veel? Probeer dan zoveel mogelijk rechtop te zitten. Ongeveer een derde tot de helft van de dag breng je door op bed. Om deze reden is een goed matras essentieel om lichamelijke klachten tegen te gaan. Niet alleen schouderklachten kunnen het gevolg zijn van een verkeerde houding. Je kunt hierdoor ook nekklachten of rugklachten krijgen met zelfs hoofdpijn tot gevolg.

Een verkeerd matras en pijn tussen de schouderbladen na het slapen

Wanneer je slaapt herstelt je lichaam. Dit lukt echter niet wanneer je over een verkeerd matras beschikt en pijn tussen de schouderbladen na het slapen hebt. Het is belangrijk dat je over een matras beschikt met ten minste zeven zones. Hierdoor weet je zeker dat het matras voldoende ondersteuning biedt. Echter is dit een gemiddelde. Wanneer je wat voller bent of juist ontzettend lang is het vaak beter om een matras met meer comfortzones te hebben. Wanneer je niet het juiste matras hebt kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan. Zo kunnen er onder andere zenuwen beknellen waarvan het gevolg vaak rugpijn, nekpijn of schouderpijn is. Wanneer je schouders niet voldoende weg kunnen zakken in je matras is de kans groot dat je hier vroeg of laat last van krijgt. Er wordt namelijk onnodig veel druk uitgeoefend op je schouderbladen met alle gevolgen van dien. Het duurt vaak even voordat je helemaal herstelt bent van een blessure aan je schouderbladen. Vaak heb je hier zelfs fysiotherapie voor nodig.

Het juiste matras

Ruim 20% van de Nederlanders heeft pijn tussen de schouderbladen na het slapen. Een groot deel hiervan geeft te kennen dat de oorzaak hiervan een verkeerd matras is. Bij het uitzoeken van een nieuw matras is het belangrijk dat je aandacht hebt voor het volgende:

  • Is het matras juist voor jouw favoriete slaaphouding?
  • Kun je jezelf makkelijk omdraaien op het matras?
  • Kunnen je schouders voldoende in het matras wegzakken?
  • Wordt je lichaam op de juiste plaatsen ondersteund?

Pijn tussen de schouderbladen na het slapen kan dus komen door een verkeerd matras. Om deze reden is het belangrijk om te investeren in een goed matras. Voorkomen is vaak beter dan genezen. Breng eens een bezoek aan onze showroom of neem eens een kijkje op onze website. Je kunt onze matraswijzer raadplegen of advies en informatie vragen aan één van onze beddenspecialisten. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat wel en niet werkt om pijn tussen de schouderbladen na het slapen te voorkomen.