• Lorem ipsum

Naakt slapen

16 Aug 2021
Naakt slapen
In vergelijking met slapen in nachtkleding heeft naakt slapen verschillende voordelen. Gooi je warme pyjama's maar in de kledingcontainer of berg ze hoog en droog op in je kledingkast. Behalve dat je een hoop minder was hebt, is het slapen in adamskostuum ook nog eens beter voor je gezondheid. Vanaf nu slaap jij nooit meer in een pyjama, maar altijd naakt. Je hebt vanaf nu niet alleen minder was, maar je bespaart ook nog eens een hoop geld. Je hoeft immers geen pyjama’s meer te kopen. Hoewel naakt slapen ontzettend goed is, slapen veel Nederlands in nachtkleding. Dit hoeft natuurlijk niet perse een pyjama te zijn, dit kan ook net zo goed een t-shirt of een hemdje zijn.

Je kunt sneller afkoelen

Naakt slapen zorgt ervoor dat je ‘s avonds sneller af kunt koelen. Door bloot in een heerlijk koel bed te stappen krijgt je lichaam sneller een lagere temperatuur. Zo’n lagere temperatuur is nodig om goed te kunnen slapen. Mensen die in hun blootje slapen vallen ook vaak sneller af. Dit komt omdat je lichaam afkoelt en dus meer calorieën verbrandt. Iemand die 70 kilo weegt en in nachtkleding slaapt verbrandt zo’n 500 calorieën per nacht. Wanneer deze persoon bloot zou slapen verbrandt hij of zij dus nog meer calorieën. Wil je graag wat afvallen? Slaap dan eens in je blootje.

Naakt slapen en hygiëne

Je denkt misschien dat naakt slapen niet zo fris is. Niets is minder waar. Slapen in je blootje is veel beter voor de hygiëne van je intieme zones. Wanneer je ‘s nachts een warme pyjama draagt creëer je een broedplaats voor bacteriën en schimmels. Door in je blootje te slapen geef je deze bacteriën en schimmels geen schijn van kans. Je kunt dus beter zonder nachtkleding slapen dan met.

Je maakt meer oxytocine aan

Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon of het gelukshormoon genoemd. Oxytocine is namelijk verantwoordelijk voor het gevoel van intimiteit. Ook heeft dit hormoon invloed op hoeveel zelfvertrouwen je hebt en op hoe vrolijk en ontspannen jij jezelf voelt. Oxytocine vermindert stress en onderdrukt eventuele angstgevoelens. Tevens heeft dit hormoon een positieve invloed op je immuunsysteem en je bloeddruk. Naakt slapen heeft dus een positieve invloed op je hormoonhuishouding.

Ook zorgt naakt slapen voor een boost in je relatie. Volgens Britse wetenschappers zijn naaktslapers veel tevredener over hun seksleven dan mensen die slapen in nachtkleding. Seks is gezond voor zowel je lichaam als je geest. Het helpt stress te verminderen, het versterkt je immuunsysteem en verlicht pijn. Ook heeft seks een positieve invloed op je hart en bloedvaten. Wil jij jezelf jong en vitaal blijven voelen en ook nog eens heerlijk slapen? Dan kan een goede vrijpartij wel eens de juiste oplossing zijn.

De kwaliteit van je sperma

Hebben jij en je partner een grote kinderwens? Ga dan zeker naakt slapen. Slapen in je blootje heeft namelijk een positief effect op de kwaliteit van sperma. Door in je blootje te slapen blijven je teelballen op de juiste temperatuur wat belangrijk is voor een optimale spermaproductie. Strak ondergoed of pyjama’s kunnen ervoor zorgen dat je teelballen te warm worden. En laat dit nu net niet zo goed zijn voor de kwaliteit van je sperma. Naakt slapen geeft dus niet alleen je relatie een boost. Ook wanneer je partner en jij een sterke kinderwens hebben kan dit wel eens de oplossing zijn. Tevens voel jezelf vaak aantrekkelijker wanneer je in je blootje slaapt waardoor er niets meer is wat je tegenhoudt.

Het is beter voor je huid

Naakt slapen is eigenlijk gewoon beter voor alles. Dus ook voor je huid. Je huid krijgt namelijk beter de kans om te ademen door in je blootje te lopen. Het is niet voor niets dat het goed is om zo nu en dan op je blote voeten in huis te lopen. Door te slapen in je adamskostuum zullen je bezoeken aan de schoonheidsspecialiste afnemen. Je huid krijgt namelijk de hele nacht de kans om te ademen.

Een beter slaap-waakritme

Vroeger deed iedereen zijn of haar pyjama aan op het moment dat het tijd was om naar bed te gaan. Tegenwoordig trekt iedereen een pyjama of joggingbroek aan op het moment dat je thuiskomt na een lange werkdag. Wanneer je jezelf dan uitkleed als je naar bed gaat, leer jij je hersenen dat het bedtijd is. Zo maak je onderscheid tussen slapen en waken en creëer je voor jezelf een beter slaap-waakritme.

Slapen in je adamskostuum heeft geen nadelen. Ga vanavond in gesprek met je partner en gooi die pyjama’s maar in de kast, want naakt slapen brengt alleen maar voordelen met zich mee.