• Lorem ipsum

Matras bij schouderklachten

9 Nov 2022
Matras bij schouderklachten
Het kan zijn dat jouw matras bij schouderklachten ervoor zorgt dat de schouderpijn blijft of erger wordt. Een slecht matras kan zelfs schouderklachten veroorzaken. Is jouw huidige matras nog goed? En zo niet, wat is dan wel een goed matras als je last van je schouders hebt?

Schouderklachten

Een goed matras bij schouderklachten is belangrijk. Het maakt daarbij niet uit hoe jouw schouderklachten zijn ontstaan. Pijn in je schouders kan het gevolg zijn van slijtage, een operatie, slechte werkhouding, telkens dezelfde beweging uitvoeren of stress, maar schouderklachten kunnen ook ontstaan door het slapen op een verkeerd en/of versleten matras. Voelt jouw schouderpijn stekend tijdens en/of na het slapen? Dan is er een grote kans dat jouw schouderklachten zijn ontstaan door een slecht matras.

Is je huidige matras nog goed?

Hoe jouw schouderklachten ook zijn ontstaan, het is altijd goed om je matras eens grondig te bekijken. Biedt hij (nog) de juiste veerkracht en steun of is er (door jarenlang gebruik) een flinke kuil in jouw matras ontstaan? Is jouw lichaamsbouw wellicht verandert waardoor je nu een ander matras nodig hebt? Het kan ook nog zo zijn dat jouw huidige matras bij schouderklachten niet goed is, omdat hij te hard is. Misschien zijn jouw schouderklachten zelfs ontstaan door het te harde matras. Op een te hard matras slapen geeft namelijk veel druk op je schouders, wat maakt dat je (met name als je een zijslaper bent) schouderpijn kunt krijgen.

Wat is een goed matras bij schouderklachten?

Je hebt ontdekt dat jouw huidige matras niet goed meer voor je (schouders) is en wilt een nieuw matras gaan kopen. Nu wil je natuurlijk weten welk matras bij schouderklachten het beste is! Kies in elk geval voor het volgende:

  • Gezoneerd matras: Dat kunnen 5 of 7 zones zijn. Deze zones zijn afgestemd op jouw postuur, waardoor je bij de verschillende lichaamsdelen ondersteuning op maat ontvangt (bij je hoofd/nek, schouders, taille en heupen). Omdat je schouder (bij zijligging) wat meer uitsteekt, krijgt deze wat meer ruimte om weg te zakken (terwijl je toch ook de juiste steun ontvangt).
  • Matras met een ruime schouderzone: Als je op zoek bent naar een goed matras bij schouderklachten, ga dan voor een ruime schouderzone. Hieronder vertellen we er meer over.

Kies voor een matras met een ruime schouderzone!

Bij schouderklachten is het van belang dat je kiest voor een matras met een ruime schouderzone. Dat wil zeggen een matras waarbij het (schouder)gewricht optimaal in het matras wordt opgenomen. Met name voor zijslapers raden wij dit type matras aan. Een matras met een ruime schouderzone is niet alleen goed voor breedgeschouderde mensen. Ook mensen met smallere schouders en gevoelige schoudergewrichten hebben er baat bij. Een goed matras bij schouderklachten (met een ruime schouderzone) is:

Deze M line matrassen zijn allemaal voorzien van een zachte 7-zones pocketvering en schuimbollen met een verschillende hardheid die er (net als de 7-zones pocketvering) voor zorgen dat je de juiste ondersteuning per lichaamsdeel ontvangt. Het verschil tussen de Cool Motion en Slow Motion is de hoes (die van de Cool Motion is koeler dan die van de Slow Motion). De Cool/Slow Motion 8 is net iets luxer dan de Cool/Slow Motion 7, heeft een steviger ligcomfort. Welk matras je kiest is afhankelijk van je persoonlijke smaak en ervaring. Wil je meer weten over dit perfecte matras bij schouderklachten? Neem dan contact met ons op. Dat kan dagelijks tot 23 uur telefonisch of via onze chatbox!

Ga ook voor een goed kussen bij schouderklachten!

Niet alleen een goed matras bij schouderklachten is belangrijk. Ook een goed kussen is van belang! Net als bij het matras moet ook bij het kussen je schouders op de juiste manier lekker wegzakken, maar toch ook de juiste ondersteuning ontvangen. Bel of chat ons gerust als je meer informatie wilt over een goed kussen en/of goed matras bij schouderklachten!