• Lorem ipsum

Matras bij heupklachten

9 Nov 2022
Matras bij heupklachten
Op zoek naar een goed matras bij heupklachten? Dan moet je erop letten dat je heup goed in het matras wordt opgenomen en dat je op de juiste plek ondersteuning ontvangt. Ook is het belangrijk dat je in een gezonde, ergonomische slaaphouding op het matras plaats kunt nemen. Er is bij heupklachten niet één juist matras. Het is belangrijk dat je kiest voor een matras dat perfect bij jouw lengte, gewicht, postuur en slaaphouding past. In deze blog lees je alles over heupklachten en een goed matras bij heupklachten.

Heupklachten

Een verkeerd matras bij heupklachten kan de oorzaak zijn van jouw klachten. Ook kan het verkeerde matras de al aanwezige heupklachten verergeren. Je kunt bijvoorbeeld last van je heup hebben door:

 • Sportblessure
 • Overbelasting
 • Artrose
 • Overgewicht
 • Slijmbeurs ontsteking

Heupklachten komen veel voor, ze vallen onder de meest voorkomende fysieke klachten. Het kan zijn dat je heuppijn uitstraalt naar de voor- en zijkant van je bovenbeen. Ook kun je bij je heupklachten last krijgen van liesklachten. Klachten rond de heup worden door velen ervaren als zeer vervelend en pijnlijk. Daarom is verlichting van klachten tijdens het liggen natuurlijk zeer welkom. Een van de dingen die je kunt proberen, is op zoek gaan naar een goed matras bij heupklachten.

Waaraan moet een matras bij heupklachten voldoen?

Bij heupklachten is het belangrijk om bij de aankoop van je matras te letten op het volgende:

 • Je heup moet goed worden opgenomen in het matras zodat je lichaam in een ontspannen houding komt te liggen. Een matras moet bij heupklachten perfect aansluiten op jouw favoriete slaaphouding (hierbij moet jouw heup perfect in het matras wegzakken).
 • Het gebied rond je lendenen (middel, heupen en zijden) moet goed worden ondersteund.
 • Op een goed matras bij heupklachten lig je in een gezonde, ergonomische slaaphouding: Je wervelkolom moet recht liggen, zodat je zenuwen niet gekneld komen te zitten tussen je wervels en je bekkenbodem niet (op de langere termijn) gaat hellen.
 • Het matras moet perfect bij jouw lichaam passen.

Welke matrassen bij heupklachten?

Er zijn verschillende matrassen die geschikt zijn voor mensen met heupklachten. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Pullman pocketveer matras (met name die met inside pocketveren): In de pocketveer matrassen van het merk Pullman kan je heup perfect wegzakken, ontvang je goede steun bij je lendenen en lig je in een gezonde, ergonomische slaaphouding. Dat is duidelijk voelbaar. Een Pullman matras is verkrijgbaar in twee hardheden: standaard en firm. Welke van de hardheden je nodig hebt is afhankelijk van je gewicht en voorkeur.
 • Ga liever voor een M line matras of TEMPUR matras bij heupklachten als je wilt dat je lichaam geen spanning ervaart. Deze A merk matrassen voldoen ook aan alle punten die hierboven staan vermeld.

Matras op maat

Ieder mens is anders: heeft een eigen lengte, gewicht, postuur en slaaphouding. Ook zijn er verschillende soorten heupklachten. Wil je precies weten welke van onze Pullman, M line, TEMPUR of andere A merk matrassen jouw ideale matras bij heupklachten is? Neem dan contact met ons op. Je kunt de specialisten van Sleepfast dagelijks tot 23 uur in onze chatbox bereiken. Aan de hand van een aantal vragen geven onze specialisten je matrasadvies op maat!

Andere tips bij heupklachten

Wat kun je naast het kiezen van een goed matras bij heupklachten doen?

 • Schakel bij heftige klachten een fysiotherapeut in: hij/zij geeft je tips op maat, waaronder praktische oefeningen.
 • Sport niet teveel en te vaak: Hiermee voorkom je een slijmbeurs ontsteking.
 • Leef gezond: beweeg goed, train je spieren, zorg voor een goede conditie en prettig gewicht. Dit helpt slijtage van je heup voorkomen of in ieder geval vertragen. Zeker als je je gezonde leven combineert met een goed matras bij heupklachten.