• Lorem ipsum

Kussen bij nekklachten

9 Feb 2023
Kussen bij nekklachten
Op zoek naar een kussen bij nekklachten? Dan heb je geluk, want je hebt ruime keuze en er is altijd een hoofdkussen te vinden dat perfect is voor jou. Er zijn vele kussens die beschikken over nekondersteuning, wat ervoor zorgt dat jouw nek perfect wordt omsloten. Soms is het juist beter om te kiezen voor een kussen zonder nekondersteuning. Hoe dit precies zit en voor welk kussen bij nekklachten je het beste kunt kiezen, leggen we je uit in deze blog.

Nekklachten

Een goed kussen bij nekklachten is van groot belang, omdat nekpijn een vervelende klacht is, zeker als je probeert te slapen. Nekklachten kunnen ontstaan door een slecht kussen, maar ook door iets anders, bijvoorbeeld:

 • Verkeerde lichaamshouding (zoals het gebruiken van je telefoon)
 • Overbelasting
 • Ongeval, waarbij je nek een klap heeft gemaakt
 • Slijtage
 • Nekhernia
 • Stress

Nekpijn is een zeurende pijn aan een of twee kanten van je nek of op je schouders. Deze pijn kan uitstralen naar je hoofd, armen en/of handen. Het kan zijn dat de pijn geleidelijk ontstaat, maar het kan ook zijn dat het plotseling op komt zetten, bijvoorbeeld door een ongeval. In de meeste gevallen gaat nekpijn vanzelf weer weg, maar het kan ook zijn dat je er mee rond blijft lopen (bijvoorbeeld door een verkeerd kussen bij nekklachten). In dat geval kunnen de onderstaande tips bij nekklachten je helpen.

Tips bij nekklachten

Hoe kun je ervoor zorgen dat je nekklachten verminderen of zelfs verdwijnen?

 • Blijf in beweging
 • Vermijd risicofactoren (zoals langdurig met je nek gebogen naar je telefoon kijken)
 • Ontspan zoveel mogelijk (als stress de oorzaak is van je nekklachten)
 • Ga in behandeling bij een fysiotherapeut bij langdurige, heftige nekpijn
 • Kies een goed kussen bij nekklachten

Nek ondersteunende en ergonomische kussens

Al zo’n 30 jaar zijn er speciale kussens op de markt met nekondersteuning. Deze zijn ideaal bij nekklachten. De eerste nek ondersteunende kussens hadden een rechte vorm. Tegenwoordig zijn er nek ondersteunende kussens in allerlei vormen, die perfect zijn afgestemd op de vorm van het menselijk lichaam. Ook worden er vele ergonomische kussens aangeboden. Dat zijn kussens waarop je hoofd en je wervelkolom in een rechte lijn komen te liggen, waardoor spanningen bij je nekspieren en gewrichten worden voorkomen (of in elk geval verminderd).

Welk kussen bij nekklachten?

Wat is een goed kussen als je last hebt van nekklachten? Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Silvana kussen: Dit kussen heeft een neksteun van latex. Je kunt kiezen uit diverse Silvana kussens, die verschillen in de hardheid van de latex neksteun. Het hoofdgedeelte van een Silvana kussen is aanpasbaar in stevigheid. Je kunt ook kiezen voor een ander (merk) latex kussen bij nekklachten. Latex kussens staan bekend om de zachte en directe aanpassing. Ook zijn latex kussens vaak in diverse hoogtes verkrijgbaar, waardoor er voor iedereen een geschikt kussen van latex is te vinden.
 • M line Pillow You kussen: Dit kussen is voorzien van insnijdingen in het gedeelte waar je hoofd komt te liggen, waardoor je achterhoofd spanningsvrij in het kussen ligt en de nek comfortabel wordt omsloten. Naast comfort, biedt dit traagschuim kussen ook goede steun voor je nek. Het hoofdkussen is verkrijgbaar in vijf verschillende hoogtes/diktes.
 • M line Athletic kussen: Bij dit kussen ontvangt je nek juist geen ondersteuning. Ook dat kan een goed kussen bij nekklachten zijn. De unieke vlindervorm van van het M line Athletic hoofdkussen zorgt ervoor dat je goed in het midden van het kussen blijft liggen en je nek optimaal wordt omsloten. Door de nekuitsparing blijf je nek vrij liggen.

Wil je weten  welk specifieke Silvana of M line kussen voor jou het beste kussen bij nekklachten is? Neem dan contact met ons op via onze chatbox. De ervaren specialisten van Sleepfast kunnen je alles vertellen over de diverse M line kussens, Silvana kussens, latex kussens en kussenhoogtes. Ook kunnen ze je aan de hand van een aantal vragen over jouw slaaphouding, lichaamsbouw en specifieke nekklachten precies vertellen welke van onze A merk kussens voor jou het beste kussen bij nekklachten is!