• Lorem ipsum

Welk matras bij rugklachten

16 Aug 2021
Welk matras bij rugklachten
Welk matras bij rugklachten gebruiken?’ Dat is een vraag die regelmatig door onze klanten wordt gesteld. Ervaar jij rugklachten? Dan denk je wellicht dat deze klachten komen door het slapen op een verkeerd matras. Echter is je matras niet altijd de oorzaak van je rugklachten, maar kan je matras deze klachten wel verergeren of verminderen. In sommige gevallen kan een matras je rugklachten zelfs voorkomen. Word jij iedere morgen wakker met rugklachten en verdwijnen deze klachten naarmate de dag vordert? Dan is het wellicht een optie om een nieuw matras aan te schaffen. Maar welk matras bij rugklachten is nu het beste? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit is namelijk afhankelijk van de manier waarop jij het liefste slaapt. Zo heb je een heel ander matras nodig wanneer je ‘s nachts het liefst op je buik slaapt dan wanneer je het liefst op je zij slaapt.

De juiste ondersteuning is het belangrijkste

Welk matras bij rugklachten is dus onder andere afhankelijk van de manier waarop jij het liefste slaapt. Een goed matras biedt de juiste ondersteuning op de juiste plaatsen. Slaap jij het liefste op je rug? Dan is het belangrijk dat je bekken, billen en schouders voldoende in je matras weg kunnen zakken terwijl er ook de juiste ondersteuning aan deze lichaamsdelen geboden wordt. Ben je een echte zijslaper? Dan moeten vooral je schouders en heupen in je matras weg kunnen zakken. Hierbij is het belangrijk dat je taille en je nek niet ver het matras inzakken. Hoe ronder je lichaamsvormen, hoe belangrijker het is dat je matras de juiste ondersteuning biedt. Bij rugklachten is er dus niet één matras de juiste. Het is belangrijk dat je matras je rug ondersteunt, de juiste hardheid heeft en niet aan vervanging toe is. Ook wanneer matras aan vervangen toe is kun je namelijk rugklachten ervaren.

Welk matras bij rugklachten en comfortzones

Een matras heeft verschillende comfortzones. Een matras met de juiste comfortzones biedt de juiste ondersteuning aan ieder lichaamsdeel dat op het matras ligt. Welk matras bij rugklachten het juiste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Het juiste matras bij rugklachten geeft dus in ieder geval ondersteuning aan je schouders, taille en heupen en een mildere ondersteuning aan je hoofd en voeten. Echter beschikt niet ieder matras over de juiste comfortzones.

Traagschuim matrassen hebben vaak geen comfortzones waardoor deze matrassen niet voldoende ondersteuning bieden. Echter liggen deze matrassen vaak wel heel comfortabel, maar zijn ze niet aan te raden wanneer je rugklachten ervaart.

Koudschuim matrassen beschikken wel over verschillende comfortzones. Deze worden gecreëerd doordat er bij de productie gebruik gemaakt is van verschillende gebieden met ieder een andere dichtheid van het schuim. Niet ieder koudschuim matras is geschikt bij rugklachten. Let altijd op wanneer je zo’n matras koopt dat de score voor lichaamsondersteuning zo hoog mogelijk is.

Welk matras bij rugklachten is dan geschikt? Dan raden wij je toch aan om te kijken in de richting van een pocketvering matras. Dit komt omdat de pocketveren in zo’n matras de mate van ondersteuning aan kunnen passen. Echter speelt de kwaliteit van een matras hierbij ook een belangrijke rol. Niet ieder pocketveringmatras heeft namelijk dezelfde kwaliteit.

De hardheid van het matras

Welk matras bij rugklachten geschikt is, is tevens afhankelijk van de hardheid van een matras. Wanneer je last hebt van overgewicht is het vaak beter om te kiezen voor een hard matras. Zo’n hard matras biedt je dan meer ondersteuning dan een wat zachter matras. Tevens is het niet aan te raden om te slapen op je buik. Hoe lekker dit misschien ook ligt. Door op je buik te slapen dwing je jezelf om een onnatuurlijke houding aan te nemen. Hierdoor is de kans groot dat je op den duur last krijgt van je wervelkolom. Heb je regelmatig last van rugklachten en slaap je vrijwel altijd op je buik? Dan is het aan te raden om eerst je slaaphouding eens te veranderen voordat je op zoek gaat naar een nieuw matras. Welk matras bij rugklachten is niet de enige vraag die belangrijk is wanneer je deze klachten ervaart. Ook het juiste hoofdkussen is belangrijk. Het juiste hoofdkussen geeft goede ondersteuning aan je hoofd en je nek. Een goed hoofdkussen draagt ook bij aan de juiste slaaphouding.

Er is niet één matras geschikt bij rugklachten

Welk matras bij rugklachten voor jou het beste is, is niet zomaar aan te geven. Er is namelijk niet één matras geschikt bij rugklachten. Welk matras het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Daarnaast is het ook belangrijk om te onderzoeken wat nu precies de oorzaak is van de rugklachten die je ervaart. Misschien heb je last van stress of heb jij je rug overbelast. Wanneer je wilt weten welk matras bij rugklachten voor jou het beste is, kun je alvast onze matraswijzer raadplegen. Hierdoor kun je stap voor stap onderzoeken welke opties voor jou van toepassing kunnen zijn. Ook staan onze slaapadviseurs natuurlijk paraat om je het juiste advies te geven. Neem eens een kijkje op onze website of breng een bezoek aan onze showroom Sleepfast Lunteren, Huizen of Rotterdam. Welk matras bij rugklachten het beste is, is namelijk voor iedereen anders.