• Lorem ipsum

Donzen kussen

Jonk Kussen Imperior
199,-
  SALE
  Tempur Down Luxe hoofdkussen
  196,-
  249,- adviesprijs
   Ducky Dons Kussen Double Face
   69,-

    Donzen kussen

    Een donzen kussen is lekker soepel en luchtig. Je kunt het vervormbare kussen elke dag opnieuw in een perfect model schudden. Dons is een 100% natuurlijk materiaal en biologisch afbreekbaar, waardoor het nauwelijks kwaad kan voor het milieu. Andere voordelen van een donzen kussen zijn dat deze antiallergisch is en fris blijft omdat het kussen lichaamswarmte goed reguleert.

    Waarom kiezen voor dons?

    Wat maakt dons tot een perfect vulmateriaal voor kussens?

    • Luchtig en soepel: vervormbaar, dagelijks op te schudden in een perfect model.
    • Antiallergisch: er is geen sprake van een direct verband tussen allergie en dons. Veren en dons zijn onaantrekkelijk voor huisstofmijt. Wel wordt er vaak gedacht dat mensen allergisch voor dons zijn. Hoe kan dat? De allergische reactie wordt niet door de aanwezige dons veroorzaakt, maar door de huisstofmijt die zich in de slaapkamer bevindt.
    • Lichaamswarmte wordt goed geïsoleerd: transpiratievocht wordt direct opgenomen door het donzen kussen omdat dons erg gemakkelijk vocht opneemt en reguleert. Hierdoor wordt het kussen niet klam en blijft het comfortabel aanvoelen. Overdag trekt het vocht dat in het kussen is getrokken weer uit het kussen; het wordt namelijk aan de omgeving afgegeven. Elke nacht opnieuw geniet je dus van een fris kussen.
    • 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar: een donzen kussen is nauwelijks belastend voor het milieu (zeker in vergelijking met andere vulmaterialen).

    Ganzen- of eendendons?

    De dons die zich in een kussen bevindt is afkomstig van een gans of van een eend. Wat is het verschil tussen een ganzen- en eenden donzen kussen?

    • Ganzen donsvlokken zijn groter dan eenden donsvlokken. Dat maakt ganzendons van betere kwaliteit dan eendendons.
    • Ganzendons heeft een hogere vulkracht dan eendendons. Dat wil zeggen dat er minder ganzendons nodig is (dan eendendons) voor het vullen van een kussen.
    • Het isolatievermogen van ganzendons is hoger dan dat van eendendons.

    Uit bovenstaande kun je de conclusie trekken dat ganzendons beter is dan eendendons. Dat is echter niet altijd het geval. Er is eendendons van zeer hoogwaardige kwaliteit die beter is dan ganzendons van mindere kwaliteit. Best een ingewikkeld verhaal. Koop je een kussen (of dekbed) van dons laat je dan vooral goed informeren, zodat je zeker weet dat jij een donzen kussen in huis haalt dat goede kwaliteit en isolatievermogen biedt!

    Diverse merken

    Je kunt bij Sleepfast een kussen van dons uitkiezen van de volgende merken:

    • Jonk: in een Jonk kussen zit uitsluitend hoogwaardige dons. Je hebt bij Sleepfast keuze uit diverse soorten Jonk kussens. Ga je voor een donzen kussen van het merk Jonk dan heb je keuze uit diverse soorten in een curve model of box model. Het curve kussen heeft een opstaande rand die goede ondersteuning in je nek biedt. Het box kussen heeft de vorm van een box en biedt goede hoofdondersteuning.
    • M line: dit topmerk, dat veel wordt gebruikt en gepromoot door topsporters, heeft een groot assortiment hoofdkussens, waaronder een donzen kussen: het Iconic Pillow kussen. Dit zachte M line kussen is niet alleen gevuld met dons, maar ook met Talalay (latex) sticks. De dons geeft het kussen extreme zachtheid, de latex houdt het kussen in vorm.
    • Ducky Dons: Ducky Dons kussens zijn gevuld met hoogwaardige dons die voldoet aan strenge Europese kwaliteitsnormen. Je geniet op een Ducky dons kussen van een heerlijk luxueus gevoel en optimale nachtrust. Ook vormt het donzen kussen zich perfect naar jouw hoofd en lichaam.
    • Polydaun: het merk polydaun biedt een groot assortiment hoofdkussens gemaakt van verschillende materialen, waaronder eentje gevuld met dons en veren, namelijk het Polydaun Zenzo Robyn hoofdkussen. Dit eenden donzen kussen van Polydaun is verkrijgbaar in een stevig model, waarbij het kussen voor 15% is gevuld met dons en een zacht model, waarbij het kussen voor 90% is gevuld met dons.

    Donzen kussen onderhouden

    Een kussen verdient goed onderhoud omdat deze dan langer meegaat. Een donzen kussen heeft een andere aanpak nodig dan een kussen van ander materiaal. Dit is wat een donzen kussen nodig heeft:

    • Als je geen droger hebt, laat je kussen dan bij een stomerij wassen (omdat het in dit geval lastig wordt om het kussen te laten drogen).
    • Als je wel een droger hebt, was je het donzen kussen in de wasmachine volgens de handleiding op het label van je kussen.
    • Na het wassen droog je het kussen minimaal 4 uur in de droger (op gemiddelde temperatuur). Om de vorm van je kussen te behouden, kun je eventueel een tennisbal bij in de droger stoppen.
    • Laat je kussen na de droogbeurt nog 24 uur in de buitenlucht drogen. Dan ben je ervan verzekerd dat je kussen goed droog is. Het is zeer belangrijk dat je het kussen na het wassen goed droogt omdat hij anders gaat stinken.
    • Schud het kussen dagelijks op. Zo zorg je ervoor dat het dons goed opdroogt na een nacht slapen en schud je het kussen weer in model.
    • Ga niet met crème op je gezicht of natte haren op je donzen kussen slapen want dan kan er extra vocht in je kussen belanden.

    Sleepfast staat voor je klaar!

    Weet je niet goed voor welk kussen je moet gaan, waar je bij jouw zoektocht naar een goed kussen op moet letten? Schakel dan gerust onze hulp in. De specialisten van Sleepfast weten alles over de verschillende kussens en kunnen je er alles over vertellen. Ook kunnen ze je adviseren welk kussen het beste bij jou en jouw persoonlijke situatie past. Zo weet je zeker dat je een goed kussen bestelt. Zodra jij jouw bestelling hebt geplaatst, staat PostNL (als het kussen op voorraad ligt) al binnen 48 uur bij je op de stoep met jouw nieuwe donzen kussen!

    Sleepfast.nl

    ✅ Waarom bestellen bij Sleepfast?
    Het uitzoeken van het juiste matras kan een lastige opgaven zijn. Daarom neemt Sleepfast jouw volledige zorg uithanden. Persoonlijk advies via de chat, telefonisch of in één van onze showrooms. Razendsnel wordt jouw matras gratis bezorgt tot in de slaapkamer en 90 dagen gratis proefslapen. Het is heel simpel, ligt het matras niet naar wens, dan komen wij het gratis bij je ophalen en krijg je het volledige aankoop bedrag terug. Jouw oude matras nemen wij gratis voor je mee en wordt gerecycled tot een judomat. Neem vrijblijvend contact op via +31 33 – 455 20 47 of start een chatgesprek met één van onze slaapadviseurs.

    ✅ Grootste voorraad van Nederland!
    Sleepfast heeft een uniek grote voorraad in matrassen van topmerken zoals; Tempur, M line en Pullman. Door de grote voorraad wordt jouw gewenste matras razendsnel gratis bezorgt in jouw slaapkamer. Een grote voorraad betekent niet alleen super Fast geleverd, maar ook voor zeer scherpe prijzen! Bel +31 33 – 455 20 47 of chat met één van onze slaapadviseurs welk matras het beste bij jou past en ontvang de scherpste prijs van Nederland!

    ✅ Kan ik mijn bestelling retourneren?
    Bij Sleepfast staat de klant écht op nummer één! Wij doen er werkelijk alles aan om ervoor te zorgen dat jij een goede nachtrust krijgt. Als jouw matras binnen 90 dagen toch niet naar wens is, dan halen wij het weer gratis bij jou thuis op en krijg je het volledige aankoopbedrag van het matras terug. Geen extra kosten of kleine lettertjes! Wil je jou bestelling liever omruilen voor een andere hardheid of ander soort merk, dan ruilen wij het gratis voor je om en wederom zonder extra kosten! Je kunt bij Sleepfast zelf telefonisch de lever/ophaal dag bepalen.

    ✅ Familiebedrijf, 30 jaar betrouwbaarheid
    In onze fysieke showrooms en online proberen wij ons te onderscheiden door het leveren van kwaliteit en door unieke service en garantievoorwaarden te bieden. De positieve reviews van onze klanten zijn behalve een groot compliment, zeker hét bewijs dat we uniek zijn. Voor ons is dat niet direct een reden om achterover te gaan leunen, maar des te meer een motivatie om door te gaan met hetgeen we al meer dan een kwart eeuw doen: Mensen een goede nachtrust bezorgen. Met Sleepfast.nl kan je gewoon online je matras bestellen of via onze chatfunctie voor een extra scherpe prijs en persoonlijk advies. Niet goed, geld terug. Dat geeft zekerheid!